31 januari 2007

Kat Management

Kant a zich voorstellen dat er sitaaties zijn waar medewerkers slachtoffer worden van beperkingen van management (lees: managers) alleen maar omdat datzelfde management in staat is om probleemsitaaties zodanig onder de pet te houden dat het lijkt alsof de medewerker zelf een conclusie getrokken heeft om te vertrekken . Daardoor is de schijn dat dat alles onder controle is opgehoaden en kabbelt het beekje onkande vrolijk verder.

Poessiekat!

Mocht iemand zich aangesproken voelen dan is dat zo.

(sorry mijn a doet at niet)

29 januari 2007

The Jolly Joker Statue

(foto: nu.nl)
Deze moderne clown krijgt waarschijnlijk een strenge behandeling maar verdient een standbeeld. Strenge behandeling omdat de Haagsche Regelgeving belachelijk is gemaakt en ambtelijke burgerlijkheid is bewezen. In positieve zin; men geloofde deze man op zijn woord en dat is de basis van een vertrouwensmaatschappij. Vervolgens probeert deze "grappenmaker" iets aan het licht te stellen dat te maken heeft met een vorm van witch -hunt, waar zelfs minderjarige kinderen door overijverige dienders door werden "geterroriseerd" , maar dat woord mag je eigenlijk niet meer gebruiken en er zijn ook talrijke dienders die weigeren te bekeuren vanwege de doelloosheid van deze plicht.

Een standbeeld voor deze durfal. Hij is zelfs naar het buitenland gevlogen (en teruggekomen) maar is nu een schrikbeeld omdat deze man tevens beveiligingsmedewerker is (geweest?).
Dat zijn nu toppers! Regels testen of ze werken. En als ze niet werken dit laten horen! Zodat er écht iets kan veranderen.

Bijvoorbeeld om uit te gaan van onszelf, want dat zijn we al een tijdje kwijt sinds de inval in Irak. Toch?

Kapotgeregeld land..en straks een 40 pagina's tellend regeer"akkoord". Tsss.

Ik denk ánders! Pak mij op! Dan is het land veiliger!

Maar ik durf geen Joker te zijn. Daarom een standbeeld

Time4Sax

25 januari 2007

Tip: Leer Chinees..

...niet om je eten te bestellen maar om aan te sluiten bij een onoverkomelijke ontwikkeling: Over twee jaar is de grootste internet community: ja, Chinees.

Dat heeft de Chinese regering woensdag meegedeeld. (wo 23 jan 2007 red.)

Waar beginnen?

Hier, bij de fietstoerist notabene. Of is dat niet zo raar? Er zijn ook al veel fietsen daarzo.

Passie en Aandacht

De Bassie en Adriaan van het Bloggen.

Passie. Allereerst moet je wel iets hebben met het medium Internet. (Waarom schrijf ik dat notabene met een hoofdletter? -dat had ik dan ook weer kunnen corrigeren in plaats van dit-) Je moet een beetje door de techniek heen kunnen kijken om de mensen te kunnen "zien" die er ook mee bezig zijn. Als je een beetje gelooft in jezelf neem dan ook aan dat die andere Blogger vergelijkbare Passie heeft en niet behoort tot "al die geeks".
Passie. Ook voor het onderwerp waarover je schrijft. Die Passie wordt niet gelezen maar overgedragen tijdens het lezen; je voelt de passie die er was tijdens het schrijven terwijl je leest.

Aandacht. Verbaas je met aandacht over alle dagelijkse en minder dagelijkse zaken die op je af komen. De verbazing maakt je nieuwsgierig. De aandacht zorgt ervoor dat je het ook oppikt.

En ga je bloggen? Vergeet niet even deze tips door te nemen.

24 januari 2007

Vraag het mij dan wel!

Zoeken, Zoeken, Zoeken op het internet. Terwijl vinden het doel is lijkt het erop dat het zoeken op zich een status gaat krijgen. "Hee, gedaan vandaag?". "Nou, kwas aan het zoeken op internet". "Gevonden wat je zocht?"."Nee, hoezo? Kwas gewoon aan het zoeken".



Zoek je nu echt iets en kijk je op tegen de alom afleidende zoektocht met allerlei verleidelijke net even andere informatie dan je zocht? Vraag het mij dan. Ik pluis het wel even voor je uit. Met 400.000* uur zoekervaring heb je dan direct een stap voor op de rest.


*ruwe benadering

23 januari 2007

Winter

Vrijdagnacht na de bandrepetitie viel het me nog op. 02.00 uur en ruim 13 graden. Da's bij een frisse nazomeravond ook wel eens zo.
Vanochtend vroeg waren we bijna 20 graden gezakt.

20 januari 2007

Gevaar

(zowel verdonk als clinton gaan voor het leiderschap)

Op het gevaar af slechts op media jargon te ageren toch het volgende: (en ik mag, daar ik reeds mijn complete kiesgerechtigde tijd heb gekozen - op één vergissing toen na- op betreffende partij)

als het bereiken van een positie op zich een soort van hoger doel geworden is moet ik toch echt gaan afhaken; een groep kiest haar leider zelf, leiderschap is zelden in de geschiedenis positief afgedwongen.

"Mochten de kiezers erom vragen ben ik bereid de verantwoordelijkheid te nemen", dat zou de juiste volgorde moeten zijn. De strijd om het leiderschap begint echter reeds op het laagste politieke niveau en bouwt routine en afstand tot de realiteit in gelijke mate op.

Zelden zijn het introverte maar inhoudelijke leiders die voldoende strijd leveren de kiezer te overtuigen daar zij ervan overtuigd zijn dat inhoud altijd wint.

Ja. In de geschiedenis boeken en op grafstenen prijkt veelal: "ik had gelijk maar op het verkeerde moment".

Ten strijde dus.

(waarom heb ik zoveel moeite met de ie en de ei? Ik tiep steeds Keizer ipv kiezer....)

16 januari 2007

Slechte Timing

Onderhand loopt zowat iedereen met een flesje water rond te zeulen. In tasjes. Jaszakken. Op kantoor. In de auto.

In de super kun je kiezen uit tig soorten en smaken (voor veel te veel centjes, zie de historie Tilburgs kraanwater) en in piepkleine flesjes.

En als je slim bent vul je dit flesje gewoon iedere keer met kraanwater natuurlijk.



Wat heeft dat nou met slechte timing te maken? Welnu. Reclame boodschappen brengen sinds kort de boodschap dat er nu pijnstillers zijn in kauw of zuigtablet-vorm, in ieder geval zónder water in te nemen. Lijkt handig toch?

Doosje pijnstillers (paracetamol 500mg ) merkloos € 0,78 voor 20 stuks

Smelttabletten met dezelfde hoeveelheid werkzame stof: € 3,75 voor 20 tabletten



We laten ons toch niet gek maken? Toch? of zeg ik teveel "toch"? Nou?

En weet je wat je ook niet met water hoeft in te nemen?

Zetpillen. (geintje)

Veilig voor Honden

Lees ik zo'n boekje: Wijkatlas 2006, Gemeente Veldhoven door Oostveen Beleidsonderzoek en Advies. Propvol nuttige en minder nuttige getallen. Verdeeld over de verschillende wijken in Veldhoven.



Zo leren we dat de overlast door hondenpoep in Zeelst een rapportcijfer krijgt van 5,1 tov 5,6 in 2004 ; daar gaat het hard achteruit.



In Oerle daarentegen stijgt dit cijfer van een ronde 6 naar 6,3 in 2006; tjeemig! Vooruitgang dus.



Zo staat het vol van deze marginale getallen.

Heb ik nu ff niks aan dacht ik bij het lezen (zeg maar scannen) van dit naslagwerk. Tot ik bij hoofstuk6 aanbelandde. Veiligheid, laatste alinea.



Ja, je leest het goed! 36% van de bewoners! Eén op de drie deuren in Veldhoven! Bij 18.719 huishoudens betekent dat: 6.739 gezinnen per jaar oftewel 18,5 gezin gemiddeld per dag heeft last van een misdrijf. Let op: niet zomaar wat overlast maar diefstal, vernieling, geweld, bedreiging.

Ik heb Zo'n Huishouden en ik weet wat het doet als er (weer eens) een fiets is gejat maar denk toch nog steeds: ach pech gehad, we leven toch in een veilige samenleving, vooral in Veldhoven,toch?

Nou dit heeft me aan het denken gezet.

Geef ons nu maar eens veiligheid, dan lossen we hondenpoep samen wel op! Of zou dat...nee toch niet....iets met elkaar te maken hebben? toch? wat jij?

14 januari 2007

Michael Brecker overleden


northseajazzfestival 2004 (foto: TeleC@ster)
Lees hier alvast
en hier



En hiermee is definitief een einde gekomen aan de hoop "mijn droomkwartet" ooit bij elkaar te horen spelen: VLNR: Mike Stern, Will Kennedy, Michael Brecker, James Genus. Het schilderij dat ik maakte in 1995 siert sinds die tijd mijn werkkamer.

13 januari 2007

Op jacht naar een...



Pearce G1 of GR1 gitaar versterker. De exacte typeaanduiding wil nog wel eens variëren maar het gaat om de uitvoering inclusief eindversterker: de "Head".
Ontwikkeld door Dan Pearce. Het bedrijf bestaat niet meer en er zwerven nog slechts enkele losse exemplaren rond over de wereld. Hartstikke degelijk net als zijn toekomstig eigenaar dus maar met verborgen krachten idem dito.

Waarom nou toch zo'n ouwe bak? Tegenwoordig met die digitale spullen is toch alles mogelijk? Ja, dat klopt wel. Er zijn apparaten die kunnen wel 100 of meer versterkers en combinaties van populaire en beroemde gitaristen nabootsen. Wil je klinken als Carlos Santana? Klik! Jeff Beck? Klik! Zoom je nu een beetje in op al die magic dan merk je dat het allemaal toch net niet helemaal goed is of zo. Natuurlijk moet je ook we een beetje kunnen spelen.

Daarom ga ik voor de "natuurlijke" ingrediënten en niet voor een kant en klare saus uit een potje.

Dat doe ik met koken ook maar dat is een ander onderwerp.

Alhoewel....tijdens het maken van muziek en tijdens het koken kun je zelf genieten én je publiek of gasten tijdens of naderhand ook, dus..

..en er zijn koekenbakkers van gitaristen en gitaristen die koek bakken.

Ik draaf weer eens door, HOUDOE

10 januari 2007

FunFocus

PopulairPaaldansen


Deze danseres is bewust onherkenbaar in beeld gebracht. Let op het spanningsveld tussen danseres en paal.

Fotografisch bekeken welteverstaan: De paal is hard en in-focus, de danseres soft en geheel out of..focus.

..en zo kan ik nog wel even door metaforiseren..


.

doontloekbek



Het was wederom geweldig! Als kiekjegraaf en muzikant.
En het afsluitend feest was een afsluiting/feest*

*doorhalen wat van toepassing is, meerdere mogelijkheden zijn toegestaan

En nu door met 2007!

.

Januari: Rotmaand

In bepaalde opzichten. Namelijk: De maand is al halverwege als je wakker wordt uit alle nieuwjaarsrecepties en bijpraat sessies. Verder: Behalve nieuwjaarsdag zit er weinig feestelijks in de maand. Nu is dat met meer maanden wel zo maar dan is het vaak lente of zomer of bijna vakantie of net vakantie geweest, terrasjesweer enzovoort. Januari heeft dat niet. En als het dan ook niet meer wintert in Januari, tsja..

Wikipedia zegt:

"Januari (ook wel: louwmaand, ijsmaand, wolfsmaand, hardmaand) [1] is de eerste maand van het jaar in de Gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar Janus, de Romeinse god van poorten en deuren.

Januari en februari zijn de laatste twee maanden die aan de kalender werden toegevoegd, aangezien de Romeinen de winter als een maandloze periode zagen."

Niet zo'n rare jongens die Romeinen. Gewoon uitzitten die tijd en pas bij Maart weer gaan tellen. Het verklaart wel een beetje (niet wetenschappelijk) het bijna genetische tijdloze gevoel in deze eerste maand. Tenminste onder de rivieren. Boven de rivieren zit meer Germaans bloed. Die hadden geen tijd. Nu ook nog niet ;-)

Maar waarom ik speciaal Januari een rotmaand vind is omdat ik -wie mij kent weet dat- in van die schrijfboekjes (moleskine) aantekeningen van van alles en nog wat maak, voorzien van een datum bovenaan elk blaadje.



Welaan, het is het schrijven van die datum die mij pijnigt. De n en de u achter elkaar ligt mij niet zo goed. Letterlijk: Als iemand mij maant NU iets te doen ga ik bijna automatisch een versnelling langzamer, dus u zijt gewaarschouwd!

Je ziet het goed: het laatste haakje aan de n sluit niet zo mooi aan op de u en dat maakt mij tijdens het schrijven aan het twijfelen waardoor er gedrochten met twee n-nen of twee u-en ontstaan of erger nog aangebrachte correcties. En het gaat al langer zo. Je ziet de aarzeling. En dat gaat de hele maand nog zo.

Eerst had ik nog een truukje:

Maar vanaf daar de aarzeling:





Lekker belangrijk. Ja, voor mij wel. In Januari dan. Daarna zijn er weer andere zaken. En daar kom ik pas weer op in de betreffende maand. Alaaf!


.